Početna strana > Hronika > Više javno tužilaštvo naložilo da se Slobodan Milenković ispita povodom navoda Dijane Hrkalović da je "slučaj „Jovanjica“ montirana afera Nebojše Stefanovića i Slobodana Milenkovića"
Hronika

Više javno tužilaštvo naložilo da se Slobodan Milenković ispita povodom navoda Dijane Hrkalović da je "slučaj „Jovanjica“ montirana afera Nebojše Stefanovića i Slobodana Milenkovića"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 22. jun 2022.

 Više javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti naložilo Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a da prikupi informacije i obaveštenja u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd Slobodana Milenkovića, poznatog kao Mali Senta.

Postupanje tužilaštva i SUK-a neophodno je radi provere navoda bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović datih medijima, koji sami po sebi nisu relevantni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju odgovarajuću proveru, piše portal Nova.rs.

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović je tokom proteklog vikenda u svom intervjua za Objektiv iznela tvrdnje kako je slučaj „Jovanjica“ montirana afera ministra odbrane, tada policije, Nebojše Stefanovića i inspektora Slobodana Milenkovića.

"Aferu ‘Jovanjica’ su montirali Nebojša Stefanović i Slobodan Milenković u dogovoru sa stranim službama", istakla je Hrkalović.

Hrkalović je iznela svoje viđenje afere "Jovanjica", te istakla neke od "propusta" inspektora Milenkovića, kao na primer, da je protivpravno lišio slobode Predraga Koluviju, bez prethodnog naloga.

Između ostalog, dotakla se i poziva koji je navodno Koluvija uputio Andreju Vučiću, bratu predsednika Aleksandra Vučića.

"Ja vam garantujem, ja znam da su mu uzeli telefone onog momenta kada su ga lišili slobode", tvrdi bivša državna sekretarka MUP-a.

"Ako su mu uzeli telefone, kako je onda on obavljao te pozive koje je navodno obavljao ka Andreju i ne znam kome? Nemoguće", rekla je, dodajući da je "jedan od tih telefona imao deset pokušaja za uništavanje".

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, u vezi sa istupima Hrkalović, dan ranije odgovorilo da takvi javni istupi nemaju nikakvu dokaznu snagu te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim.

Videti još:

Nebojša Stefanović: Dijana Hrkalović bila na odmoru u Izraelu sa vođom kavačkog klana. Počela je da me optužuje kada je promenila advokata. Nisam zaverenik protiv Vučića, podržavam ga preko 20 godina. Proveriti da li je Papić imao Skaj aplikaciju

Dijana Hrkalović: Nebojša Stefanović prisluškivao Vučića, montirao Jovanjicu i štitio Belivuka. Predsednik ima mnogo veliko srce i lako prašta ljudima

(Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner