Početna strana > Hronika > Viola fon Kramon: Evropska unija neće otvoriti nova poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom zbog pogoršanja stanja demokratije u Srbiji, nasilnog odgovora na mirne proteste i izbora sa ozbiljnim problemima
Hronika

Viola fon Kramon: Evropska unija neće otvoriti nova poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom zbog pogoršanja stanja demokratije u Srbiji, nasilnog odgovora na mirne proteste i izbora sa ozbiljnim problemima

PDF Štampa El. pošta
petak, 04. decembar 2020.

EU neće otvoriti nova poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom zbog pogoršanja stanja demokratije u Srbiji, navela je evroposlanica Viola fon Kramon.

"Dobra vest! Evropski savet i Evropska komisija neće otvoriti nova pregovaračka poglavlja sa Srbijom. Stanje demokratije u Srbiji pogoršano je 2020. godine. Napadi na medije, nasilan odgovor na mirne proteste i izbori sa ozbiljnim problemima. To nije način na koji se ulazi u EU", napisala je ona na svom Tviter profilu.

Pored funkcije u parlamentu Unije, Fon Kramon je i članica Komiteta EP za spoljne poslove, izvestilac EP o odnosima sa Zapadnim Balkanom i izvestilac poslaničke grupe Zelenih u EP za Srbiju.

(Beta)