Početna strana > Hronika > Vilijam Voker: Nisam iznenađen Vučićevom izjavom o Račku, ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave
Hronika

Vilijam Voker: Nisam iznenađen Vučićevom izjavom o Račku, ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave

PDF Štampa El. pošta
petak, 06. decembar 2019.

Bivši ambasador misije OEBS na Kosovu, Vilijam Voker, rekao je da nije iznenađen izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je izmislio masakr u Račku i dodao da ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave, prenosi portal Kosovo online.

"Ovo nije prvi put u poslednjih 20 godina da me zvaničnici u Beogradu nazivaju različitim imenima i izmišljaju šta se dogodilo u Račku. Postoji dovoljno dokaza šta se dogodilo. Sproveli smo jednu istragu, ali i druge istrage koje su takođe izvršene o ovom masakru, imale su isti zaključak, kao što sam naveo. Žao mi je što se gospodin Vučić ne slaže sa ovim i misli drugačije", naglasio je Voker.

On je poručio da je zabrinut zbog toga što, prema njegovim rečima, počinitelji masakra nisu kažnjeni.

"Masakr u Račku izvršile su Bezbednosne snage iz Beograda i bilo ko da je bio odgovoran za taj masakr, mora biti izveden pred lice pravde. To se još nije dogodilo i bojim se da Srbija tvrdi da je ovaj masakr lažna prevara. Međutim, mislim da svet zna bolje", ukazao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o izricanju kazne bivšem ministru administracije i lokalne samouprave Ivanu Todosijeviću, nazvao je masakr u Račku izmišljotinom i isceniranim događajem od strane Vokera, koga je nazvao svetskim hohštaplerom i prevarantom.

Nekadašnji pravni zastupnik porodica žrtava u slučaju Račak, advokat Tom Gaši podneo je u petak Specijalnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog izjave da je "Račak fabrikovan".

(Kosovo onlajn)

Videti još: Priština: Protiv Vučića podneta krivična prijava zbog "negiranja zločina u Račku"