Početna strana > Hronika > Viktor Janukovič: Predsednički izbori u Ukrajini doneli samo smrt i patnju umesto stabilnosti i mira
Hronika

Viktor Janukovič: Predsednički izbori u Ukrajini doneli samo smrt i patnju umesto stabilnosti i mira

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29. maj 2014.

Moskva -- Predsednički izbori u Ukrajini doneli su Ukrajincima samo smrt i patnju umesto stabilnosti i mira, izjavio je svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič.

On je u saopštenju kojeg je objavila agencija Itar-Tas istakao da su ljudi od novoizabranog predsednika i prevremenih izbora održanih u nedelju očekivali pre svega mir, zato što su umorni od sukoba koji su prerasli u pravi rat.

Ukrajinska vlada i novoizabrani predsednik Petro Porošenko su pre dva dana pokrenuli vojnu operaciju protiv proruskih snaga na istoku zemlje, a u tim sukobima je do sada poginulo više od stotinu ljudi. 

"To se konačno dogodilo: izabran je predsednik Ukrajine! Ali onda je došlo do iznenadjenja ili, bolje rečeno, šoka. Umesto mira i stabilnosti, desio se masakr", istakao je Janukovič. 

Prema preliminarnim rezultatima, ukrajinski tajkun Porošenko je na predsedničkim izborima održanim u nedelju, 25. maja, osvojio 54, odsto glasova. 

Ovaj dugogodišnji političar, čije se bogatstvo procenjuje na 1,6 milijardi dolara, rekao je da će zadržati sadašnju ukrajinsku vladu i premijera Arsenija Jacenjuka, kao i da će njegova prva poseta inostranstvu u svojstvu predsednika biti odlazak u Poljsku 4. juna, na proslavu 25. godišnjice nezavisnosti te zemlje.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner