Хроника

Весли Кларк у Приштини: Чекам дан када ће Косово постати део ЕУ и НАТО; Тачи га одликовао "Орденом слободе"

Штампа
среда, 12. јун 2019.

Председник Косова Хашим Тачи одликовао је америчку државну секретарку у администрацији Била Клинтона - Медлин Олбрајт, Орденом слободе и америчког генерала Веслија Кларка, који је командовао НАТО снагама током рата на Косову и бомбардовања СР Југославије.

Орденом је одликован и бивши командант снага НАТО у Европи Весли Кларк, који је руководио акцијама НАТО против СРЈ. Он је рекао да чека дан када ће Косово постати део ЕУ и НАТО. “Прелепо је искуство вратити се на Косову данас, двадесет година након тих неизвесних времена, толико опасности и толико трагедија у овој земљи, и видети демократију, Скупштину, председника, руководство и економију".

"Знам да ће будућност бити светла зато што људи на Косову имају храброст и мудрост да учине праве одлуке, и они су, ви сте своју земљу окренули према западу. Запад ће прихватити ову земљу и ми ћемо инвестирати и радити са вама како смо то радили у прошлост“, рекао је Кларк.

„Желим да видим ову земљу као чланицу НАТО јер је НАТО о људима који верују у слободу. Косово показује одлучност и храброст и ви сте једни од нас“, поручио је Кларк.

Видети још:

Медлин Олбрајт у Приштини: Косово независна држава и заслужује да је сви признају; Хвала вам пуно на пријему, осећам се као у својој кући; Хашим Тачи је одликовао "Орденом слободе"

(Агенције)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]