Početna strana > Hronika > Vesli Klark u Prištini: Čekam dan kada će Kosovo postati deo EU i NATO; Tači ga odlikovao "Ordenom slobode"
Hronika

Vesli Klark u Prištini: Čekam dan kada će Kosovo postati deo EU i NATO; Tači ga odlikovao "Ordenom slobode"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. jun 2019.

Predsednik Kosova Hašim Tači odlikovao je američku državnu sekretarku u administraciji Bila Klintona - Medlin Olbrajt, Ordenom slobode i američkog generala Veslija Klarka, koji je komandovao NATO snagama tokom rata na Kosovu i bombardovanja SR Jugoslavije.

Ordenom je odlikovan i bivši komandant snaga NATO u Evropi Vesli Klark, koji je rukovodio akcijama NATO protiv SRJ. On je rekao da čeka dan kada će Kosovo postati deo EU i NATO. “Prelepo je iskustvo vratiti se na Kosovu danas, dvadeset godina nakon tih neizvesnih vremena, toliko opasnosti i toliko tragedija u ovoj zemlji, i videti demokratiju, Skupštinu, predsednika, rukovodstvo i ekonomiju".

"Znam da će budućnost biti svetla zato što ljudi na Kosovu imaju hrabrost i mudrost da učine prave odluke, i oni su, vi ste svoju zemlju okrenuli prema zapadu. Zapad će prihvatiti ovu zemlju i mi ćemo investirati i raditi sa vama kako smo to radili u prošlost“, rekao je Klark.

„Želim da vidim ovu zemlju kao članicu NATO jer je NATO o ljudima koji veruju u slobodu. Kosovo pokazuje odlučnost i hrabrost i vi ste jedni od nas“, poručio je Klark.

Videti još:

Medlin Olbrajt u Prištini: Kosovo nezavisna država i zaslužuje da je svi priznaju; Hvala vam puno na prijemu, osećam se kao u svojoj kući; Hašim Tači je odlikovao "Ordenom slobode"

(Agencije)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner