Хроника

Венецуела: Николас Мадуро оптужио француског амбасадора да се „мешао у унутрашња питања земље“ због дочека Хуана Гваида на аеродрому

Штампа
субота, 15. фебруар 2020.

Председник Венецуеле Николас Мадуро оптужио је француског амбасадора Ромена Надала да се мешао у унутрашња питања Венецуеле јер је на аеродрому дочекао лидера опозиције Хуана Гваида који се враћао у земљу после међународне турнеје.

"Амбасадор Француске у Венецуели се још једном озбиљно умешао у унутрашња питања Венецуеле", рекао је Мадуро на конференције за стране дописнике.

Председник Венецуеле је додао да Министарство спољних послова тренутно разматра одговор, не искључујући могућност протеривања амбасадора из земље. То је био случај у марту 2019. године за немачког амбасадора Данијела Кринера који је проглашен "непожељном особом" (персона нон грата) јер је такође дочекао Гваида на аеродрому.

Гваидо, којег је за привременог председника Венецуеле признало око 60 земаља, у уторак се вратио у земљу после вишедневне турнеје током које је имао састанке са председницима Француске и САД, Емануелом Макроном и Доналдом Трампом.

Неколико представника дипломатског кора га је дочекало на аеродрому.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]