Početna strana > Hronika > Venecuela: Nikolas Maduro optužio francuskog ambasadora da se „mešao u unutrašnja pitanja zemlje“ zbog dočeka Huana Gvaida na aerodromu
Hronika

Venecuela: Nikolas Maduro optužio francuskog ambasadora da se „mešao u unutrašnja pitanja zemlje“ zbog dočeka Huana Gvaida na aerodromu

PDF Štampa El. pošta
petak, 14. februar 2020.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je francuskog ambasadora Romena Nadala da se mešao u unutrašnja pitanja Venecuele jer je na aerodromu dočekao lidera opozicije Huana Gvaida koji se vraćao u zemlju posle međunarodne turneje.

"Ambasador Francuske u Venecueli se još jednom ozbiljno umešao u unutrašnja pitanja Venecuele", rekao je Maduro na konferencije za strane dopisnike.

Predsednik Venecuele je dodao da Ministarstvo spoljnih poslova trenutno razmatra odgovor, ne isključujući mogućnost proterivanja ambasadora iz zemlje. To je bio slučaj u martu 2019. godine za nemačkog ambasadora Danijela Krinera koji je proglašen "nepoželjnom osobom" (persona non grata) jer je takođe dočekao Gvaida na aerodromu.

Gvaido, kojeg je za privremenog predsednika Venecuele priznalo oko 60 zemalja, u utorak se vratio u zemlju posle višednevne turneje tokom koje je imao sastanke sa predsednicima Francuske i SAD, Emanuelom Makronom i Donaldom Trampom.

Nekoliko predstavnika diplomatskog kora ga je dočekalo na aerodromu.

(Beta)