Početna strana > Hronika > Veliki Trnovac: Posle dojave o postavljenoj bombi i nemogućnosti da srpske stranke imaju uvid u birački spisak, odloženo ponovljeno glasanje na parlamentarnim izborima na glasačkom mestu broj 6
Hronika

Veliki Trnovac: Posle dojave o postavljenoj bombi i nemogućnosti da srpske stranke imaju uvid u birački spisak, odloženo ponovljeno glasanje na parlamentarnim izborima na glasačkom mestu broj 6

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23. jun 2022.

 U Velikom Trnovcu, na glasačkom mestu broj 6, gde je trebalo da budu ponovljeni izbori za narodne poslanike, glasanja danas nema.

Kako javlja reporterka N1, predsednik glasačkog odbora odneo je glasačke listiće u opštinu.

CRTA navodi da će o novom glasanju da odlučuje RIK.

Podsetimo, nešto ranije stigla je na to biračko mesto i telefonska dojavi o bombi.

Međutim, kako je pisao portal Bujanovačke, članovi biračkog odbora odbili su da napuste biračko mesto i pored zahteva direktora škole.

U Veliki Trnovac je stigao funkcioner SPS Veljko Odalović koji je razgovarao s članovima biračkog odbora. Sastanak je bio zatvoren za javnost.

Glasanje u Velikom Trnovcu uopšte nije ni počelo, jer članovi biračkog odbora iz albanske koalciije nisu dozvoljavali predstavnicima srpskih stranaka da kontrolišu evidentiranje glasača u izvodu iz biračkog spiska, prenele su Bujanovačke.

„Uvid u birački spisak i kontrolu treba da vrše jedan Albanac i jedan Srbin. Albanci ne dozvljavaju da bilo ko od Srba ima uvid u birački spisak. Oni su seli tu, ne puštaju nikog drugog i zbog toga glasanje nije ni počelo“, rekao je predsednik biračkog odbora Dejan Menković.

Dodao je da glasanje ne može da počne dok na svakoj od tačaka sprovodjenja izbora – lampi, biračkom spisku, ličnim dokumentima i predaji glasačkih listića ne budu po jedan Srbin i Albanac.

(N1-Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner