Početna strana > Hronika > Valjevo: Oko 300 građana učestvovalo u šetnji do fabrike Krušik na protestu podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću; Nebojša Zelenović: Aleksandar je junak Srbije u kojoj niko više ne želi da živi
Hronika

Valjevo: Oko 300 građana učestvovalo u šetnji do fabrike Krušik na protestu podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću; Nebojša Zelenović: Aleksandar je junak Srbije u kojoj niko više ne želi da živi

PDF Štampa El. pošta
petak, 08. novembar 2019.

U Valjevu je održan protest podrške uzbunjivaču iz fabrike "Krušik" Aleksandru Obradoviću.

Oko 300 građana učestvovalo je danas u protestnoj šetnji do fabrike Krušik u Valjevu, a peticiju za puštanje na slobodu Aleksandra Obradovića potpisalo preko 700 ljudi. Potpisivanje u Valjevu i dalje traje.

Njegovim sugrađanima na centralnom gradskom trgu obratili su se dramaturg i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević, lider DS-a Zoran Lutovac i pukovnik u penziji Dragan Krsmanović.

Po dolasku kolone pred zgradu, Aleksandar se nakratko pojavio na terasi i pozdravio okupljene, a potom su ga u stanu posetili Zoran Lutovac, Sergej Trifunović i predstavnici studenata „1 od 5 miliona“.

Danas je 52. dan od kako je Aleksandar Obradović uhapšen, a 26. od kada je u kućnom pritvoru, podsetili su okupljeni i poručili da je reč o hrabarom čoveku koji je ukazao na nepravilnosti, a potom je, kako su naveli, utamničen.

Nebojša Zelenović: Aleksandar Obradović je junak današnje Srbije

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović kazao je na skupu posvećenom uzbunjivaču iz Krušika da je Aleksandar Obradović junak današnje Srbije.

– Velika je sramota za državu Srbiju što je Aleksandar Obradović, posle svega što je preživeo pre neki dan, praktično izbačen sa posla i što je njegova porodica pored nezabeleženog terora režima, sada izložena i ugrožavanju najosnovnije egzistencije. Umesto da su Vučić i ministar policije Stefanović pozvali na razgovor uzbunjivača Aleksandra Obradovica i pred kamerama državne televizije mu se javno zahvalili što je štitio interese države u Krušiku i time podržali sve građane da prijavljuju slučajeve korupcije i potkradanja države, oni su ga uhapsili na najbrutalniji način, kao da je međunarodni terorista, istakao je Zelenović.

On je dodao da svi znaju da je cilj da se utera strah u kosti građanima, da ćute i trpe sve zloupotrebe vezane za državni novac.

– Moja poruka Obradoviću je da izdrži, ničija nije gorela do zore, a milioni slobodnih ljudi u Srbiji su sa njim, uz njega, i dive se njegovoj hrabrosti. Aleksandar je heroj naših dana, junak Srbije u kojoj niko više ne želi da živi. Ko bi želeo da živi u zemlji u kojoj su patriote u zatvoru, a kriminalci na slobodi? Države u kojoj kukavice nose lažne uniforme, a rodoljubi rade na određeno, otac jednog ministra trguje oružjem, dok drugi plagira doktorat? Najmanje što možemo da uradimo za svoju zemlju i svoju decu je da se uzbunimo. Oslobodimo Alekdandra Obradovića, svi – zajedno, zaključio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

(N1, Danas)