Хроника

Валентина Матвијенко честитала Ивици Дачићу Дан победе у Другом светском рату: Победа над фашизмом тековина је наше заједничке историје

Штампа
субота, 07. мај 2022.

 Председница Савета Федерације федералне скупштине Русије Валентина Матвијенко упутила је поводом 9. маја, Дана победе у Другом светском рату, председнику Народне скупштине Србије Ивици Дачићу честитку у којој истиче важност чувања сећања на заједничку борбу двају народа против фашизма.

„Победа над фашизмом тековина је наше заједничке историје. Српски ратници, учесници партизанског покрета Југославије показујући невиђено јунаштво и самопожртвовање, дали су непроцењив допринос слому нацизма. Вечити смо дужници наших предака који су одбранили своју земљу, а то значи нашу слободу“, наводи се у честитки Матвијенкове.

Она је истакла да је потребно и даље заједнички се супротстављати покушајима да се оправдају злочини нациста.

"Користећи ову прилику, желим да захвалим српском народу на брижљивом односу према сећању на руске и совјетске војнике сахрањене на територији Србије, као и на одговорном и праведном приступу историји Другог светског рата. Уверен сам да нас поуке тог страшног рата данас обавезују да свестрано јачамо везе између Русије и Србије за добробит народа наших земаља", наводи се у честитки Матвијенкове.

Она је на крају честитке пожелела братском српском народу мир и просперитет.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]