Početna strana > Hronika > Valentina Matvijenko čestitala Ivici Dačiću Dan pobede u Drugom svetskom ratu: Pobeda nad fašizmom tekovina je naše zajedničke istorije
Hronika

Valentina Matvijenko čestitala Ivici Dačiću Dan pobede u Drugom svetskom ratu: Pobeda nad fašizmom tekovina je naše zajedničke istorije

PDF Štampa El. pošta
subota, 07. maj 2022.

 Predsednica Saveta Federacije federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko uputila je povodom 9. maja, Dana pobede u Drugom svetskom ratu, predsedniku Narodne skupštine Srbije Ivici Dačiću čestitku u kojoj ističe važnost čuvanja sećanja na zajedničku borbu dvaju naroda protiv fašizma.

„Pobeda nad fašizmom tekovina je naše zajedničke istorije. Srpski ratnici, učesnici partizanskog pokreta Jugoslavije pokazujući neviđeno junaštvo i samopožrtvovanje, dali su neprocenjiv doprinos slomu nacizma. Večiti smo dužnici naših predaka koji su odbranili svoju zemlju, a to znači našu slobodu“, navodi se u čestitki Matvijenkove.

Ona je istakla da je potrebno i dalje zajednički se suprotstavljati pokušajima da se opravdaju zločini nacista.

"Koristeći ovu priliku, želim da zahvalim srpskom narodu na brižljivom odnosu prema sećanju na ruske i sovjetske vojnike sahranjene na teritoriji Srbije, kao i na odgovornom i pravednom pristupu istoriji Drugog svetskog rata. Uveren sam da nas pouke tog strašnog rata danas obavezuju da svestrano jačamo veze između Rusije i Srbije za dobrobit naroda naših zemalja", navodi se u čestitki Matvijenkove.

Ona je na kraju čestitke poželela bratskom srpskom narodu mir i prosperitet.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner