Početna strana > Hronika > Vadim Šumkov, guverner Kurganske oblasti povodom Vučićeve izjave o „pretnjama Zapada Srbiji uskraćivanjem prijema u EU: Srbija ne treba da se pridruži EU, nego EAEU, a zatim Ruskoj Federaciji
Hronika

Vadim Šumkov, guverner Kurganske oblasti povodom Vučićeve izjave o „pretnjama Zapada Srbiji uskraćivanjem prijema u EU: Srbija ne treba da se pridruži EU, nego EAEU, a zatim Ruskoj Federaciji

PDF Štampa El. pošta
subota, 04. februar 2023.

Srbija treba da odustane od ideje ulaska u Evropsku uniju (EU) i da izrazi nameru da uđe u Evroazijsku ekonomsku uniju (EAEU), a u budućnosti i da se pridruži Ruskoj Federaciji, saopštio je guverner Kurganske oblasti Vadim Šumkov, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pretnjama Zapada da će toj zemlji uskratiti prijem u EU.

„Srbija treba da izrazi nameru da ne uđe u EU, nego da se pridruži EAEU, a zatim Ruskoj Federaciji. Već sledećeg dana sve `evro-zemlje` će udariti kopitom o njihov prag“, saopštio je Šumkov.

Vučić je ranije rekao da je Srbija pod teškim pritiskom Zapada zbog sukoba u Ukrajini. Prema njegovim rečima, vlada zemlje ne planira uvođenje sankcija protiv Ruske Federacije u bliskoj budućnosti. Da bi sprečila eskalaciju sukoba, Srbija je, između ostalih zemalja, odbila da pošalje oružje Ukrajini.

(Vostok)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner