Хроника

Универзитет у Београду доделио почасни докторат Владимиру Путину

Штампа
недеља, 20. март 2011.
Универзитет у Београду (УБ) доделио је почасни докторат премијеру Русије Владимиру Владимировичу Путину за изузетан допринос у успостављању и очувању чврстих веза Србије и Русије у многим областима.

Сенат УБ, на иницијативу Правног факултета и предлог Комисије за универзитетска признања, донео је једногласну одлуку да се Путину додели почасни докторат за изузетан допринос од националног значаја и његово залагање за примену медјународног права на плану очувања светског мира, рекао је Тањугу ректор УБ Бранко Ковачевић

Путин ће 23. марта посетити Београд и уколико распоред његових сусрета са званичницима Србије дозволи, докторат ће високом руском госту бити уручен на свечаној седници у Ректорату, рекао је Ковачевић, додајући да ће у супротном то бити учињено током Путинове прве наредне посете Београду. У образложењу одлуке за доделу почасног доктората наводи се да је Путин државник с јасном визијом, снажан и свестран човек, богатог духа и опште културе.

Премда није научник према професионалном опредељењу, нити професор права, он је дао огроман допринос јачању ауторитета права и правне државе, а посредно и правне науке у Руској Федерацији и шире, нарочито на Балкану.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]