Početna strana > Hronika > Univerzitet u Beogradu dodelio počasni doktorat Vladimiru Putinu
Hronika

Univerzitet u Beogradu dodelio počasni doktorat Vladimiru Putinu

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 20. mart 2011.
Univerzitet u Beogradu (UB) dodelio je počasni doktorat premijeru Rusije Vladimiru Vladimiroviču Putinu za izuzetan doprinos u uspostavljanju i očuvanju čvrstih veza Srbije i Rusije u mnogim oblastima.

Senat UB, na inicijativu Pravnog fakulteta i predlog Komisije za univerzitetska priznanja, doneo je jednoglasnu odluku da se Putinu dodeli počasni doktorat za izuzetan doprinos od nacionalnog značaja i njegovo zalaganje za primenu medjunarodnog prava na planu očuvanja svetskog mira, rekao je Tanjugu rektor UB Branko Kovačević

Putin će 23. marta posetiti Beograd i ukoliko raspored njegovih susreta sa zvaničnicima Srbije dozvoli, doktorat će visokom ruskom gostu biti uručen na svečanoj sednici u Rektoratu, rekao je Kovačević, dodajući da će u suprotnom to biti učinjeno tokom Putinove prve naredne posete Beogradu. U obrazloženju odluke za dodelu počasnog doktorata navodi se da je Putin državnik s jasnom vizijom, snažan i svestran čovek, bogatog duha i opšte kulture.

Premda nije naučnik prema profesionalnom opredeljenju, niti profesor prava, on je dao ogroman doprinos jačanju autoriteta prava i pravne države, a posredno i pravne nauke u Ruskoj Federaciji i šire, naročito na Balkanu.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner