Хроника

Ухапшен Срђан Ного због претњи Александру Вучићу и Владимиру Ђукановићу

Штампа
четвртак, 22. септембар 2022.

Бивши посланик Двери, Срђан Ного, ухапшен је данас по налогу Посебног одељења за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва и одређен му је притвор до 48 сати – преносе медији.

Према доступним информацијама, разлог привођења је кривично дело угрожавање сигурности председника Србије Александра Вучића и председника одбора за правосуђе Владимира Ђукановића.

Овај бивши посланик на свом Твитер налогу написао је да га приводе по налогу Вучића и Ђукановића због твита, те да му из истог разлога претресају стан.

Он је јуче одговорио Ђукановићу низ твитова у којима је посланику СНС поручио да ће или завршити у затвору или на Теразијама, док је председнику Србије и „свима ониме који се залажу за Отворени Балкан“ написао да ће бити стрељани.

Подсетимо, Срђан Ного саслушан је 2020. године у тужилаштву због кривичног дела насилничко понашање на јавним скуповима, након прве вечери протеста испред Скупштине Србије у уторак 7. јула. те године. Међутим, након саслушања, пуштен је на слободу.

Такође, Ного је приведен и зато што је током референдума о изменама Устава, у јануару ове године, разбио гласачку кутију, након што је у њу убацио свој гласачки листић, на бирачком месту 35, општина Савски венац.

„То је мој одговор на све оне који хоће да мењају Устав. Не спроводите Устав на целој територији битанге издајничке, срам било Александра Вучића и све који су учествовали у организацији референдума и који су позивали на излазак на референдум, срам било све који су бојкотовали овај референдум! Брука и срамота „, рекао је том приликом Ного, који је додао да је ломљење гласачке кутије његов лични политички чин.

(Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]