Početna strana > Hronika > Udruženje nestalih Srba sa KiM: Ni dve godine od Vučićevih izjava o ubistvu Srba u kafiću "Panda" u Peći - istraga se nije pomerila ni za pedalj
Hronika

Udruženje nestalih Srba sa KiM: Ni dve godine od Vučićevih izjava o ubistvu Srba u kafiću "Panda" u Peći - istraga se nije pomerila ni za pedalj

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. januar 2017.

Predstavnici Udruženja nestalih sa Kosova i Metohije i Tužilaštva za organizovani kriminal održali su danas sastanak u vezi sa slučajem ubijenih srpskih mladića u kafiću Panda, 1998. godine.

Predstavnici Udruženja nestalih sa KiM kažu da o slučaju "Panda" ništa novo nisu čuli. Simo Spasic kaže da su obavešteni da je proces aktivan i da je ostalo da se sasluša još dvadesetak svedoka od kojih su pojedini kosovski Albanci, pa su nedostupni donacem pravosuđu.

Pored toga ništa novo nisu saznali, već im je, kako prenosi Spasić, rečeno da će svi detalji biti obelodanjeni po podizanju optužnice.

Niko od članova porodica ubijenih nije bio na sastanku u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U kafiću Panda u Peći, 14. decembra 1998. godine ubijena su šestorica mladića srpske nacionalnosti.

Dvojica maskiranih muškaraca u uniformama sa oznakama OVK ušla su tada u kafić u kome su se skupljali Srbi i otvorili vatru. Ispalili su oko 60 metaka. Na licu mesta poginula su četvorica mladića, dok su još dvojica podlegla povredama u bolnici.

Zbog zločina u "Pandi" tada je uhapšeno oko 150 osoba, uglavnom Albanaca, ali počinioci nisu otkriveni.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je pre više od dve godine, „da zna šta se desilo u Pandi ali da za to nema dovoljno dokaza“.

Epiloga zločina od pre 18 godina još nema.

(N1)