Хроника

У последња 24 часа у САД регистровано 45.242 нових случајева коронавируса, највише од почетка пандемије

Штампа
субота, 27. јун 2020.

 У Сједињеним Америчким Државама у петак су забележена 45.242 нова случаја заразе коронавирусом, што је највећи дневни прираст броја оболелих, а досад спроведена тестирања указују на то да је на коронавирус позитивно 2,48 милиона Американаца.

Рекордан број позитивних тестова на коронавирус уследио је пошто је неколико савезних држава с великим бројем случајева заразе ублажило рестрикције да би се омогућио наставак пословања мањих фирми.

После новог рекордног пораста, гувернер Тексаса Грег Абот донео је уредбу о затварању свих кафића у тој савезној држави у петак до поднева, а власници ресторана од сада морају да ограниче капацитет на 50 одсто седећих места.

Званичници савезне државе Флориде наредили су престанак точења алкохола у кафићима и баровима.

Тексас је једна од првих америчких држава која је почела с укидањем рестриктивних мера, омогућивши поновно отварање кафића и барова у мају. Од тада је забележено неколико изузетно високих дневних пораста новооболелих, као у четвртак када их је било 5.996.

У тој држави је у последње две недеље забележен и рекордан број хоспитализованих.

Флорида је информацију о новим правилима објавила пошто су у тој држави евидентирана 8.942 нова случаја заразе коронавирусом, што је далеко више од неславног рекорда од 5.511 заражених забележеног 24. јуна.

Гувернер Калифорније, Гавин Њусом у петак је саопштио да се због огромног броја новозаражених у округу Империјал, југоисточно од Лос Анђелеса, поновно уводи строга наредба о карантину.

Здравствени званичници округа Империјал су после његовог саопштења твитовали да је уредба о карантину, уведена у марту, још увек на снази, а надзорни одбор округа у петак увече је одржао хитан састанак да би размотрио даље потезе.

Градоначелник Енкориџа на Аљасци, Итан Берковиц, издао је хитно наређење којим се од становништва очекује ношење маски на свим јавним местима, посебно у затвореним просторима.

У тој савезној држави је у петак евидентирано 836 случајева заразе, од чега 387 у Енкориџу.

До сада је у Сједињеним Државама од последица ковида-19 умрло скоро 125.000 Американаца.

(Хина)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]