петак, 19. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > У периоду јануар-фебруар 2015. године индустријска производња мања за 3,1 одсто него у истом периоду 2014.
Хроника

У периоду јануар-фебруар 2015. године индустријска производња мања за 3,1 одсто него у истом периоду 2014.

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 31. март 2015.

БЕОГРАД - Индустријска производња у Србији је у фебруару ове године на међугодишњем нивоу пала 3,3 одсто, а у односу на просек 2014. године у паду је 6,3 процента, саопштио је данас Републички завод за статистику.

На месечном нивоу индустријска производња у фебруару је, према десезонираним подацима мања 2,8 одсто, при чему прерађивачка индустрија бележи пад од 4,6 процената.

По секторима, у фебруару су сектори Снабдевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација и Рударство забележили пад од 14,7 одсто и 13,6 процената, респективно, док је сектор Прерађивачка индустрија порастао 2,6 одсто у поређењу са истим месецом 2014.

По наменским групама пад производње је у фебруару, у поређењу с истим лањским месецом, забележен код енергије (14,2 одсто), трајних производа за широку потрошњу (3,7) и интермедијарних производа, осим енергије, (2,7), док је раст евидентиран у производњи нетрајних производа за широку потрошњу (6,7 одсто) и капиталних производа (12,7).

Обим индустријске производње у фебруару је пао код 17 области, које учествују у структури индустријске производње са 52 одсто, а раст је имало 12 области.

На пад индустријске производње у фебруару највише су утицали: Производња електричне енергије, Експлоатација угља, Производња деривата нафте, Прерада дрвета и производи од дрвета, осим намештаја и Производња електричне опреме.

У периоду јануар-фебруар 2015. године, индустријска производња је мања 3,1 одсто него у истом периоду лани.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер