Хроника

У Новом Саду почео Самит земаља централне Европе

Штампа
четвртак, 18. јун 2009.

Званични програм 16. Самита централне Европе почео је вечерас у Новом Саду свечаном вечером коју је приредио градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

Поред председника Србије Бориса Тадића који је домаћин самита, вечери су присуствовали и председник Хрватске Стјепан Месић, Италије Ђорђо Наполитано, Македоније Ђорђе Иванов, Црне Горе Филип Вујановић, Украјине Виктор Јушченко и председавајући Председништва БиХ Небојша Радмановић, саопштено је из кабинета председника Србије.

Тадић се раније вечерас одвојено састао са председницима Македоније, Хрватске и Италије.

Због одржавања самита, Трг слободе у Новом Саду и прилазне улице су потпуно блокирани и грађанима су затворени прилази. У центру града саобраћај је отежан, а повремено се неке улице затварају.

У главној градској Змај Јовиној улици налази се полицијски кордон који преусмерава грађане у околне улице. Плато код Српског народног позоришта такође је делимично блокиран, као и Варадински мост.

Самит земаља централне Европе се наставља сутра пленарном седницом у свечаној сали Скупштини Војводине, по чијем завршетку су предвиђени нови билатерални сусрети 14 државника земаља учесница.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]