Početna strana > Hronika > U Novom Sadu počeo Samit zemalja centralne Evrope
Hronika

U Novom Sadu počeo Samit zemalja centralne Evrope

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18. jun 2009.

Zvanični program 16. Samita centralne Evrope počeo je večeras u Novom Sadu svečanom večerom koju je priredio gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Pored predsednika Srbije Borisa Tadića koji je domaćin samita, večeri su prisustvovali i predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, Italije Đorđo Napolitano, Makedonije Đorđe Ivanov, Crne Gore Filip Vujanović, Ukrajine Viktor Juščenko i predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Tadić se ranije večeras odvojeno sastao sa predsednicima Makedonije, Hrvatske i Italije.

Zbog održavanja samita, Trg slobode u Novom Sadu i prilazne ulice su potpuno blokirani i građanima su zatvoreni prilazi. U centru grada saobraćaj je otežan, a povremeno se neke ulice zatvaraju.

U glavnoj gradskoj Zmaj Jovinoj ulici nalazi se policijski kordon koji preusmerava građane u okolne ulice. Plato kod Srpskog narodnog pozorišta takođe je delimično blokiran, kao i Varadinski most.

Samit zemalja centralne Evrope se nastavlja sutra plenarnom sednicom u svečanoj sali Skupštini Vojvodine, po čijem završetku su predviđeni novi bilateralni susreti 14 državnika zemalja učesnica.

(Beta)