уторак, 19. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > У касарни у Горњем Милановцу се одржава командно-штабна вежба Војске Србије и Националне гарде Охаја "Cyber Тесла 2019"
Хроника

У касарни у Горњем Милановцу се одржава командно-штабна вежба Војске Србије и Националне гарде Охаја "Cyber Тесла 2019"

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 13. новембар 2019.

 БЕОГРАД - Командно-штабна вежба Војске Србије и Националне гарде Охаја "Cyber Тесла 2019", чија је тема одбрана телекомуникационо-информационог система од претњи из сајбер простора, одржава се у касарни "Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу.

Циљеви овогодишње вежбе "Cyber Тесла" су изградња војних капацитета система одбране и Националног центра за превенцију ризика у ИКТ системима Републике Србије (Национални ЦЕРТ) за одбрану од високотехнолошких напада и унапређење сарадње са релевантним државним и приватним сектором у циљу заштите информационог простора Републике Србије.

Руководство вежбе из Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије истиче да је вежба "Cyber Тесла" значајна јер се њеним извођењем унапређују капацитети за реаговање на инциденте у сајбер простору, побољшава координација органа и институција у чијој су надлежности послови информационе безбедности, размењују искустава из области информационе безбедности и унапређује билатерална војна сарадња.

Од 2016. године вежба "Cyber Тесла" изводи се једном годишње у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охаја у области заштите сајбер простора. На вежби, такође, учествују и представници приватног и јавног сектора наше земље који обављају послове у области информационе безбедности.

(РТВ)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер