Početna strana > Hronika > U Beogradu održan 46. protest "1 od 5 miliona"; Preneta poruka uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića: Zahvalan sam jer nisam sam, opet bih uradio isto
Hronika

U Beogradu održan 46. protest "1 od 5 miliona"; Preneta poruka uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića: Zahvalan sam jer nisam sam, opet bih uradio isto

PDF Štampa El. pošta
subota, 19. oktobar 2019.

 U Beogradu održan 46. protest "1 od 5 miliona", posvećen Aleksandru Obradoviću, uhapšenom uzbunjivaču iz kompanije "Krušik". Obradović je poručio da ništa ne bi promenio, čak i da se vreme vrati, već da bi ponovo sve isto uradio, preneo je njegovu poruku na početku protesta advokat Vladimir Gajić.

Na čelu povorke učesnici protesta nose veliki transparent "Bojkot".
Gajić je okupljenima na platou ispred Filozofskog fakulteta rekao da ga je Obradović zamolio i da građanima prenese da im je do neba zahvalan jer vidi da nije sam, a posebno je zahvalio novinarima koji su pisali o njegovom slučaju.

Prema rečima Gajića, time se pokazuje da ima svrhe dolaziti na protesta jer je sada izvojevana jedna mala pobeda.

"Pokazuje se da 'prokleta avlija' opet radi. U njoj je ovaj hrabri Valjevac koji je otkrio organizovani kriminal", rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima Obradović je zarobljenik režima Aleksandra Vučića.

"Nećemo zaboraviti Obradovića, budimo i dalje uz njega. Moraće da oslobode zarobljenika", rekao je Gajić.

Gajić, koji je član Pravnog saveta Narodne stranke rekao je da opozicija neće promeniti svoju odluku o bojkotu predstojećih izbora.

Student Dejan Bagarić, jedan od organizatora protesta, rekao je da su napadači koji su ga letos pretukli dobili uslovne osude, što znači da su na slobodi.

"Meni to znači da su institucije u saradnji s nasilnicima, jer nisu utvrđeni ni motivi za napad, niti nalogodavac", rekao je Bagarić navodeći da napadače nikada pre toga nije video.

Bagarić je rekao da je farbao kaldrmu (na Trgu Republike) zahtevajući od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da podnese prijavu protiv njega, jer se ovako oseća zanemareno.

Okupljeni su krenuli u protestnu šetnju ka kancelarijama tužilaštva u Katanićevoj ulici kako bi podržali Obradovića i zahtevali da bude oslobođen iz kućnog pritvora.

Skandiranja ispred Vesićeve zgrade

Učesnici protesta zadržali su se kratko u centru Beograda, u blizini zgrade u kojoj živi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Upaljeno je nekoliko baklji a organizator je pozvao da skandiraju "Vesiću lopove".

Protestna kolona zatim je nastavila ka tužilaštvu u Katanićevoj ulici u znak podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, gde je iznet zahtev da on bude oslobođen iz kućnog pritvora.

(N1)