Početna strana > Hronika > Tužilaštvo za organizovani kriminal: Navodi Stanka Subotića o “Novostima“ biće provereni
Hronika

Tužilaštvo za organizovani kriminal: Navodi Stanka Subotića o “Novostima“ biće provereni

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16. decembar 2010.

Beograd - Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je su navodi optuženog Stanka Subotića, izneti u emisiji “Između redova“ B92, potpuno neosnovani.

Subotić je tada rekao da se u krivičnom postupku krše njegova ljudska prava, da mu je povređeno pravo na odbranu i da se postupak temelji na nezakonito prikupljenim dokazima.

U saopštenju se ističe da je Subotiću omogućeno da iznese svoju odbranu pred sudom, jer mu je poziv za suđenje upućen na adresu koju je prijavio kao mesto svog prebivališta, ali da se nije odozvao pozivu.

Sve vreme trajanja krivičnog postupka Subotića, koje se vodi pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, zastupali su ga branioci koje je sam izabrao, tako da njegovo pravo na odbranu ni na koji način nije povređeno, ističe se u saopštenju Tužilaštva, koje je potpisao tužilac Miljko Radisavljević.

Jedino mesto za ocenu dokaza koju Subotić radi u medijima je sudnica Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, piše u saopštenju, a "sučeljavanje argumenata tužilaštva i odbrane vrši se jedino pred nadležnim sudskim većem, što je i jedino delotvorno za odbranu Subotića".

"Ovakav medijski nastup zapravo predstavlja pokušaj uticaja i pritiska na nadležne pravosudne organe i unapred stvaranja alibija za osporavanje sudske odluke koja će, nadamo se, uskoro biti doneta", saopštilo je Tužilaštvo.

Navodi o “Novostima“ biće provereni

Navodi Subotića koji se odnose na privatizaciju dnevnog lista “Večernje novosti“, a pre svega na uplatu novca u iznosu od 500 hiljada evra na račun Dragog Mićovića, predmet su provere Tužilaštva za organizovani kriminal i nadležnih organa zemlje u koju je novac transferisan.

Posle dostavljanja izveštaja i podataka o toj novčanoj transakciji biće doneta odluka o tome da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog krivičnog dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal ili drugog stvarno nadležnog tužilaštva, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(B92)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner