Početna strana > Hronika > Turska: Najmanje tri osobe su poginule, a više od 50 je hospitalizovano zbog posledica od šumskog požara kod Antalije; Požar i u Marmarisu, poginuo mladić, gosti iz hotela evakuisani
Hronika

Turska: Najmanje tri osobe su poginule, a više od 50 je hospitalizovano zbog posledica od šumskog požara kod Antalije; Požar i u Marmarisu, poginuo mladić, gosti iz hotela evakuisani

PDF Štampa El. pošta
petak, 30. jul 2021.

Najmanje tri osobe su poginule, a više desetina je u bonicama zbog posledica od šumskog požara koji je vetar naneo do zgrada letovališta Managvata, kod Antalije na jugu Turske, saopštili su zvaničnici.

Evakuisano je 20 gradskih četvrti i susednih sela, 112 osoba je povređeno, od kojih je 58 hospitalizovano, najviše zbog trovanja dimom.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli je rekao da je obuzdan taj požar koji je izbio u sredu i da danas nema ugrožene imovine ili ljudi.

Međutim, danas je izbio još jedan požar, pa su vatrogasci i dalje na terenu na području Alanje. Nekoliko kuća, radnji i vozila je uništeno.

Požar je, iz još neutvrđenih razloga, izbio na šumskom području u naselju Jenikoj. Na terenu je veliki broj ekipa koje iz vazduha i sa kopna pokušavaju da stave pod kontrolu požar koji se približio naselju.

Pokrajina Antalija, u kojoj su izbili požari, popularna je turistička destinacija u Turskoj. Nekoliko manjih šumskih požara bukti i u drugim delovima Turske, ali nema opasnosti po naselja.

Šumski požari u priobalju Turske su leti česti, a za mnoge se smatra da su podmetnuti.

Požar i u Marmarisu, poginuo mladić, gosti iz hotela evakuisani

Požar koji je počeo u podnevnim satima i dalje besni u turističkom gradu Marmaris u provinciji Mugla, na jugozapadu Turske.

Zabeležen je i smrtni slučaj. Mladić, koji se motociklom udaljavao od požara, doživeo je nesreću i ostao zarobljen u vatri.

Sve raspoložive snage uključujući i jedinice Obalske straže Turske usmerene su ka sprečavanju širenja požara. Požar pokušavaju da stave pod kontrolu iz vazduha i sa kopna. Na terenu je veliki broj helikoptera, cisterni i vatrogasnih jedinica.

Plamen je zahvatio i kuće. Potvrđeno je da je poginuo 25-godišnji Sahin Akdemir, koji je motociklom pokušavao da pobegne s područja zahvaćenog požarom. Doživeo je nesreću i ostao u vatrenoj stihiji. Nažalost, nije mu bilo spasa.

Gosti u nekim hotelima su evakuisani iz predostrožnosti.

Podsećamo, najmanje tri osobe su poginule, a više desetina je u bonicama zbog posledica od šumskog požara koji je vetar naneo do zgrada letovališta Managvata, kod Antalije na jugu Turske.

(Beta, Anadolija)