четвртак, 25. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Турска: Издат налог за хапшење још 168 особа осумњичених за везе са Фетулах Гуленом, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016.
Хроника

Турска: Издат налог за хапшење још 168 особа осумњичених за везе са Фетулах Гуленом, ког Анкара оптужује за покушај пуча 2016.

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 26. новембар 2019.

 ИСТАНБУЛ - Турске власти наредиле су данас хапшење 168 особа, међу којима и војне службенике, за које се сумња да су повезани са мрежом Фетулаха Гулена која се сумњичи за организовање државног пуча 2016. године.

Како је саопштила канцеларија истанбулског тужиоца, наређено је хапшење два цивила и 52 војна службеника, укључујући два пензионисана пуковника, једног активног потпуковника и два бивша мајора који су раније избачени из војске, преноси Ројтерс.

Како се наводи, више од половине осумњичених је већ ухапшено у току јутра, а полиција је саопштила да је ухапсила особе осумњичене да су користиле шифровану апликацију за размену порука, коју користи и Гуленова мрежа.

У централној провинцији Конији издати су налози за хапшење 50 особа.

У последње три године ухапшено је 77.000 особа, а око 150.000 јавних службеника, војних службеника и других је отпуштено или суспендовано са посла.

(Турска)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер