Početna strana > Hronika > Turska Emanuelu Makronu: Naša politika u Siriji nije da budemo sa nekim niti da budemo protiv nekoga, mi smo na strani onoga što je ispravno
Hronika

Turska Emanuelu Makronu: Naša politika u Siriji nije da budemo sa nekim niti da budemo protiv nekoga, mi smo na strani onoga što je ispravno

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 16. april 2018.

 Turska je saopštila da nije na strani ni jedne sile po pitanju Sirije nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je zajednička akcija Vašingtona, Londona i Pariza podelila Ankaru i Moskvu.

"Turska politika u Siriji nije da bude sa nekim niti da bude protiv nekoga. Naša politika je jasna, radi se o tome da smo na strani prava i onoga sto je ispravno", rekao je portparol turske vlade Bekir Bozdag, javili su turski mediji.

Bozdag je istakao da je Turska protiv "podrške režimu" (u Siriji) zemalja poput Rusije, ali i protiv "podrške terorističkim organizacijama", uključujući tu kurdsku miliciju koju podržavaju Vašington i druge zapadne zemlje u borbi protiv ID.

Jelisejska palata saopštila je sinoć da Makron želi da "intenzivira" konsultacije sa Turskom u cilju političkog rešenja u Siriji. Makron je zahvalio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na podršcu zajedičkoj vojnoj akciji u ciljeve režima u Siriji.

Zapadne zemlje optužile su režim sirijskog predsednika Bašara el Asada da je 7. aprila u Dumi sproveo napad hemijskim oružjem. Zbog toga su snage SAD, Velike Britanije i Francuske u subotu sprovele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji.

(Beta-AFP)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da Srbija adekvatno obeležava 100. godišnjicu proboja Solunskog fronta i oslobođenja Srbije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner