Хроника

Трамп путем видео-линије разговарао са владикама СПЦ и лидерима осталих верских заједница са седиштем у САД о борби против коронавируса

Штампа
четвртак, 09. април 2020.

 Амерички председник Доналд Трамп разговарао је, поводом пандемије корона вируса, са епископима Српске православне цркве (СПЦ) – западноамеричким Максимом (Васиљевићем) и источноамеричким Иринејем (Добријевићем).

Трамп је одржао „конференцијски телефонски разговор“, у среду, са „верским лидерима на територији САД, уочи хришћанског Васкрса и јеврејске Пасхе, по питању реаговања на Цовид -19“, известио је портал Сабоник. нет, наводећи да су том приликом са америчким председником разговарала и ова два епископа СПЦ, чија су седишта на подручју Америке.

Трамп се захвалио свим верским заједницама на подршци и вери коју пружају у борби проти корона вируса.

Услед вирусне заразе, богослужбена места су затворена за службе због мера физичке удаљености.

Пошто се приближава Васкрс, многе цркве и конгрегације се припремају да своје службе преносе уживо, путем телевизијских канала и друштвених мрежа.

Трамп је разговарао са провајдерима телекомуникационих мрежа како би се обезбедио поуздани интернет проток услед повећаног коришћења интернета.

Трамп је, такође, обећао и финансијску подршку америчке администрације верским заједницама с обзиром на њихов непрофитни статус, навео је портал Саборник.нет.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]