Početna strana > Hronika > Toni Bler: Odluka o bombardovanju Srbije doneta kako bi se sprečila masovna ubistva, zaštitila ljudska prava i osigurala stabilnost u regionu
Hronika

Toni Bler: Odluka o bombardovanju Srbije doneta kako bi se sprečila masovna ubistva, zaštitila ljudska prava i osigurala stabilnost u regionu

PDF Štampa El. pošta
utorak, 11. jun 2019.

 LONDON - Povodom obeležavanja 20. godišnjice od potpisivanja Kumanovskog sporazuma i ulaska NATO naga na teritoriju tzv. Kosova, oglasio se bivši britanski premijer Toni Bler porukom da je odluka o bombardovanju Srbije doneta da bi se, kako je naveo, "sprečila masovna ubistva, zaštitila ljudska prava i osigurala stabilnost u tada ratom zahvaćenom regionu".

"Godine 1999. doneo sam odluku da se Britanija priključi NATO snagama", napisao je Bler na svom fejsbuk profilu i dodao da je to obezbedilo prisustvo mirovnih snaga UN na Kosovu, bezbedan povratak izbeglica i raseljenih lica širom regiona i stvorilo "politički okvirni sporazum".

Bler se porukom obratio i građanima Kosova i Metohije, rekavši da sada, kako je naveo, 20 godina posle rata, treba izgraditi bolju budućnost građana.

(Tanjug)