Početna strana > Hronika > Toni Bler: Još uvek verujem da je moguće da se Bregzit stopira; šanse za novi referendum pola-pola
Hronika

Toni Bler: Još uvek verujem da je moguće da se Bregzit stopira; šanse za novi referendum pola-pola

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 11. oktobar 2018.

Bivši britanski premijer Toni Bler smatra da su šanse za održavanje novog referenduma o Bregzitu pola-pola. On je naveo takav scenario pošto premijerka Tereza Mej verovatno neće u parlamentu osigurati većinu za podršku dogovoru o izlasku Britanije iz EU.

Bler je za Rojters rekao da će Bregzit, kakav god da bude, naneti značajnu ekonomsku štetu.

"Još uvek verujem da je moguće da se Bregzit stopira. Mislim da u parlamentu nema većine za bilo kakav predlog premijerke", rekao je on i dodao da se zalaže za održavanje drugog referenduma o tom pitanju.

Ostalo je manje od šest meseci do izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, a još nije sasvim jasno kako će peta svetska ekonomija i njen finansijski centar, značajan u međunarodnim okvirima, trgovati sa EU posle Bregzita.

Premijerka Mej pokušava da napravi dogovor o Bregzitu, ali nije izvesno da li će to uspeti da "proda kod kuće" gde joj treba podrška parlamenta, navodi Rojters.

Bler kaže da evropski regulatori neće želeti da centar evropskih finansija bude van njihove orbite tako da bi se u finansijskom sektoru mogo očekivati gubitak radnih mesta.

"Zašto da sebi pravimo ovaj problem u sektoru globalne ekonomije gde smo globalno dominantni?", zapitao je Bler i dodao da je vlada zanemarila interese sektora usluga.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner