Početna strana > Hronika > Tomislav Nikolić u Šangaju: Srbija će uvek pamtiti podršku Kine, posebno tokom bombardovanja 1999. godine
Hronika

Tomislav Nikolić u Šangaju: Srbija će uvek pamtiti podršku Kine, posebno tokom bombardovanja 1999. godine

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 07. novembar 2019.

 Šangaj -- Kineske investicije su prisutne i uvek dobrodošle u Srbiji, rekao je predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Ukupna vrednost projekata koje Srbija trenutno realizuje u saradnji sa Kinom je oko 10 milijardi evra.

Nikolić je na forumu "70 godina kineskog razvoja i izgradnja zajednice čovečanstva sa zajedničkom budućnošću" u Šangaju rekao da se Srbija ponosi svojim prijateljstvom sa Kinom, da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja ni međusobnih sporova.

"Smatram da su odnosi naših država primer partnerstva sa međusobnih uvažavanjem i razumevanjem", rekao je Nikolić. Naveo je da je kao predsednik Srbije u avgustu 2013. prvi put posetio Kinu, kada je s predsednikom Si đipingom potpisao "Zajedničku izjavu o produbljivanju strateškog partnerstva", a da su tri godine kasnije odnosi podignuti na nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva. Nikolić je rekao i da će Srbija uvek pamtiti podršku Kine, posebno tokom bombardovanja 1999. godine.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner