Хроника

Томислав Момировић: Скандал ако је Зорана Михајловић достављала податке амбасадама. То треба испитати

Штампа
четвртак, 13. јануар 2022.

 Министар Томислав Момировић изјавио је данас да се сви осетљиви подаци, који имају више ознака тајности, у Влади Србије добијају искључиво на папиру и не износе се из ње, а да у супротном постоје "оштре казне", коментаришући наводе да је министарка Зорана Михајловић, наводно, страним амбасадама "достављала податке о електро-енергетском систему"

„Ако је то заиста искрено, тешко ми је да било шта кажем зато што су то јако озбиљне оптужбе, то је скандал и то свакако треба бити испитано“, казао је грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Момировић за телевизију Пинк.

Нагласио је да то „није толико тешко испитати“, али да, уколико се испостави да је тачно, представља „прворазредни скандал“.

"Нема сумње да неке ствари јесу индикативне, али није на мени и било би неодговорно када бих ја износио више о томе, а немам, да будем искрен, до краја заокружену информацију", рекао је Момировић.

Бивши в.д. директора Електропривреде Србије Милорад Грчић изјавио је након што је поднео оставку на ту функцију, да министарка рударства и енергетике "радећи за своје менторе из западних амбасада и своје пословне партнере, не уништава само једно од најважнијих министарстава, она потпуно разградјује наш целокупни електроенергетски потенцијал и уништава тај сектор".

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]