Početna strana > Hronika > Temenuška Petkova: Saradnja Bugarske i Rusije u oblasti energetike ključna u razvoju bilateralnih odnosa
Hronika

Temenuška Petkova: Saradnja Bugarske i Rusije u oblasti energetike ključna u razvoju bilateralnih odnosa

PDF Štampa El. pošta
utorak, 11. jun 2019.

 Saradnja Bugarske i Rusije u oblasti energetike je ključna u razvoju bilateralnih odnosa, izjavila je bugarska ministarka energetike Temenuška Petkova na zasedanju radne grupe međuvladine rusko-bugarske komisije za ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

„Rusija je strateški partner Bugarske u energetici. Uverena sam da je naša saradnja u ovoj oblasti ključna za razvoj naših odnosa“, izjavila je bugarska ministarka.

Na zasedanju je zamenik ruskog ministra energetike Anatolij Janovski izjavio da Rusija ozbiljno razmatra mogućnost učešća „Rosatoma“ u projektu nuklearne elektrane „Belene“. Bugarska strana je obavestila svoje ruske partnere o ključnim tačkama izbora strateškog investitora za realizaciju tog projekta.

Strane su takođe razmotrile realizaciju projekta „Turski tok“ na teritoriji Bugarske.

„U okviru radne grupe ponovo je naglašen značaj projekta u kontekstu mogućnosti stvaranja gasnog distributivnog centra u Bugarskoj“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

(Sputnik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner