Početna strana > Hronika > Tel Aviv: Izraelski antinacistički front održao skup posvećen poginuloj deci u Donbasu, upućen zahtev vlastima da ne isporučuju nikakvo oružje Ukrajini
Hronika

Tel Aviv: Izraelski antinacistički front održao skup posvećen poginuloj deci u Donbasu, upućen zahtev vlastima da ne isporučuju nikakvo oružje Ukrajini

PDF Štampa El. pošta
subota, 03. decembar 2022.

U Tel Avivu je danas održan skup posvećen poginuloj deci u Donbasu, nastradaloj zbog akcija ukrajinskih oružanih snaga, a izražen je i protest zbog politike kijevskog režima.

Skup na trgu Habima u Tel Avivu organizovalo je udruženje "Izraelski antinacistički front", javio je "Tass".

Okupljeni građani u rukama su držali zastave Rusije, Izraela, Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike i fotografije ubijene dece, a doneli su i sveće i igračke. Na jednom od transparenata pisalo je: "Mir. Deca. Donbas. Ne ratu".

Aktivisti su čitali poeziju na ruskom i hebrejskom, govorili o tragedijama i stradanjima ruskog stanovništva koja su izazvali ukrajinski nacionalisti.

Mirno okupljanje su u nekoliko navrata pokušali da prekinu provokatori, ali ih je policija odmah uklonila i zaštitila demonstrante.

Okupljeni su od izraelskih vlasti zahtevali da ne isporučuju nikakvo oružje Ukrajini.

(RT)