Хроника

Татјана Матић: Не очекујем да ће се сукоб Гугла и Хуавеја одразити на потрошаче у Србији

Штампа
среда, 22. мај 2019.

 БЕОГРАД - Државна секретарка Министарства трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић не очекује да ће се сукоб америчког гиганта "Гугл" и кинеске компаније "Хуавеј" одразити на потрошаче у Србији.

Након првобитне најаве прекида веза, "Гугл" планира наставак сарадње са ''Хуавејом" у наредних 90 дана, пошто су САД ублажиле рестрикције тој компанији, другој на листи произвођача паметних телефона на свету.

"Сукоб се неће одразити на нашу сарадњу, која је вишегодишња и у оквиру иницијативе 'Појас и пут'. Овај сукоб неће довести до последица. Пројекти које спроводи компанија наставиће да се спроводе", рекла је данас Матићева за РТС и истакла да Србија чак планира унапређење сарадње с "Хуавејом".

Објашњава да се односи две велике силе, Кине и САД, преламају преко кинеске компаније и истиче да верује да је овај сукоб краткорочан и пролазан.

"Хуавеј" је један од највећих брендова у Србији. "Када је у питању Србија, не очекујемо да ће потрошачи на било који начин бити оштећени", наводи Матићева.

Та кинеска компанија има са четрдесетак земаља различите пројекте.

"Чак 23 земље ЕУ имају сарадњу с 'Хуавејом', они би требало да буду забринутији. Сигурно се неће на нас одразити", закључила је Татјана Матић.

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]