Početna strana > Hronika > Tanja Fajon: Nadam se napretku i uspostavljanju uslova neophodnih za fer i demokratske izbore u trećem nastavku dijaloga vlasti i opozicije
Hronika

Tanja Fajon: Nadam se napretku i uspostavljanju uslova neophodnih za fer i demokratske izbore u trećem nastavku dijaloga vlasti i opozicije

PDF Štampa El. pošta
subota, 07. decembar 2019.

Predsedavajuća Delegacijom Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Tanja Fajon pred treću rudu međupartijskog dijaloga u Srbiji kaže da se nada napretku u uspostavljanju uslova neophodnih za fer i demokratske izbore.

"Treća runda interpartijskog dijaloga je u petak u Beogradu. Iskreno se nadam da ćemo moći da krenemo u ispunjavanje uslova za primenu preporuka u cilju stvaranja neophodnih uslova za fer i demokratske izbore u Srbiji", kaže Tanja Fajon za Tanjug.

Povodom izjave predsednika Dveri Boško Obradović, koji je predložio pomeranje parlamentarnih izbora u Srbiji za "kraj sledeće godine", ona je rekla da ne može to da komentariše.

To je, dodaje, jedna od ideja koju je predstavila opozicija u Srbiji.

"Nije na nama da podržimo ovo kao konkretnu ideju. Mi smo posrednici u dijalogu između vlasti i opozicije, gde je sve na stolu i gde pokušavamo da nađemo načine za napredak", zaključila je Fajon.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner