Хроника

Светске агенције о изручењу Младића Хагу

Штампа
уторак, 31. мај 2011.

Светски медији су под ознаком хитно пренели вест да је хашки оптуженик Ратко Младић данас из Београда изручен Хагу, пошто му је раније у току дана одбијена жалба на одлуку о испуњавању услова за изручење.

Агенција АП пренела је да су њени репортери видели како у 17.40 сати са београдског аеродрома полеће авион са Младићем, само неколико минута пошто је министарка правде Снежана Маловић званично објавила да је Младић у авиону којим ће бити пребачен у Холандију.

АП преноси изјаву Маловићеве да је изручењем Младића Хагу, Србија испунила своју међународну и моралну обавезу.

Британска агенција Ројтерс преноси да је Младић превезен на аеродром у Београду под снажним мерама безбедности и да су га пре поласка посетили супруга и син.

Агенција АФП наводи да је авион са Младићем, који је полетео са београдског аеродрома, слетео на аеродром у Ротердаму, 20 километара од Хага, у 19.45 сати и да ће одмах бити пребачен у притворску јединицу Хашког трибунала.

АФП наводи да се Младић суочава са доживотном робијом, ако буде осуђен за оно за шта га терети оптужница.

Младић слетео у Холандију

Авион са хашким оптужеником Ратком Младићем слетео је на аеродром у Ротердаму.Специјални авион Владе Србије Фалкон 50 у којем је хашки оптуженик Младић слетео је око 19.45 часова на аеродром у Ротердаму, 20 километара од Хага.

На Аеродрому су га преузели представници холандске полиције, који ће га хеликоптером пребацити, за десетак минута, у притворску јединицу Трибунала у Схевенингену. Њега је дочекао амбасадор БиХ и српски конзул Марко Бркић.

(Блиц)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]