Хроника

Светска здравствена организација: Не може се предвидети када ће бити крај пандемије коронавируса, јер смо још у раној фази

Штампа
среда, 01. април 2020.

 Портпарол Светске здравствене организације Тарик Јашаревић изјавио је да се не може предвидети када се може очекивати крај пандемије коронавируса, "јер смо и даље у раној фази" епидемије.

Не могу се правити предвиђања, али може се рећи да курс пандемије одређују мере која свака од држава предузима, рекао је Јашаревић за агенцију Фонет.

Према подацима СЗО, од 1. априла укупан број потврђених случајева коронавируса у свету је 783.360, забележена су 37.203 смртна случаја, док је болест регистрована у 206 држава света.

У Србији је од коронавируса умрло 28 особа, а укупан број потврђених случајева заразе је 1.060.

Гебрејесус: У наредних неколико дана милион случајева заразе

Шеф Светске здравствене организације Тедрос Адханом Гебрејесус саопштио је да је "дубоко забринут" због брзе ескалације и глобалног ширења коронавируса.

Он је на редовном брифингу за медије констатовао да се у протеклих пет недеља бележи експоненцијални раст у броју нових случајева, док се број смртних случајева удвостручио у протеклој недељи, преноси ББЦ.

Свет ће ускоро, у наредних неколико дана, достићи милион потврђених случајева корона вируса и 50.000 умрлих, упозорио је Гебрејесус.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]