Početna strana > Hronika > Stoltenberg: Zbog ponašanje Rusije, Kine i terorizma, članice NATO da povećaju rashode za odbranu; Puškov: Stoltenbergu je vreme da shvati da se „njegov svet koji je zasnovan na pravilima koje su izradile tri-četiri zapadne prestonice“ – bliži kraju
Hronika

Stoltenberg: Zbog ponašanje Rusije, Kine i terorizma, članice NATO da povećaju rashode za odbranu; Puškov: Stoltenbergu je vreme da shvati da se „njegov svet koji je zasnovan na pravilima koje su izradile tri-četiri zapadne prestonice“ – bliži kraju

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 28. januar 2021.

 Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je saveznike iz Alijanse da povećaju rashode za odbranu. Razlog za to su, navodno, ponašanje Rusije i Kine, kao i terorizam. Ruski senator Aleksej Puškov smatra da se svet koji poznaje šef Alijanse bliži kraju.

"Generalni sekretar je posavetovao saveznicima da povećaju vojne rashode, da investiraju u savremene mogućnosti i garantuju da će naši vojnici ostati spremni za reagovanje na izazove kao što je agresivno ponašanje Rusije, terorizam i rizik od razvoja Kine", navodi se u saopštenju predstavnika vojnog komiteta NATO-a Sjuarta Piča.

Ruski senator Aleksej Puškov je na izjavu Stoltenberga reagovao na tviteru.

"Stoltenbergu je vreme da shvati da se njegov 'svet koji je zasnovan na pravilima', koje su izradile tri-četiri zapadne prestonice – bliži kraju", napisao je Puškov.

On je primetio da je u svetu ostalo suviše malo onih koji žele da poštuju ova pravila, da se ne oslanjaju na međunarodno pravo, već samo na pravo jačeg. 

(Sputnik)