Početna strana > Hronika > Stanislav Hočevar: Papa želi da dođe u Srbiju
Hronika

Stanislav Hočevar: Papa želi da dođe u Srbiju

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. decembar 2010.

Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar izjavio je da "Sveti otac želi da dođe u Srbiju i da za to postoji jaka želja države i većinskog dela Srpske pravoslavne crkve".

''Sveti otac ujedno ne želi da narušava do sada postignuti socijalni mir i zajedništvo u Srbiji'', rekao je on kasno sinoć u emisiji jagodinske televizije "Palma plus".

Hočevar je dodao i da je velika volja pape da "svestrano unapredi ovo društvo u dijalogu", dodao je Hočevar.

"Trebalo bi znati i da se zbog istorije koju imamo može desiti kod pojedinog člana, bilo crkve bilo društva, da ne misli ovako, ja mislim da o ovom pitanju treba otvoreno razgovarati", rekao je nadbiskup.

Na pitanje kako gleda na susrete predsednika Srbije i Hrvatske Borisa Tadića i Ive Josipovića, Hočevar je odgovorio da ih "smatra veoma važnim".

"To je važno da se čini, ne zbog nekih pritisaka spolja ili iznutra, niti zbog toga da bi pospešili evropske integracije, nego zbog nas samih, jer je to važno za integralno zdravlje", rekao je on.

Nijedna zajednica ne može da napreduje ako nema dobrih susedskih odnosa, "dobar sused je najveće bogatstvo", istakao je Hočevar.

(Vesti online)