Početna strana > Hronika > SSP: Srbija u prva četiri meseca ove godine ostvarila veći deficit nego u celoj 2009.
Hronika

SSP: Srbija u prva četiri meseca ove godine ostvarila veći deficit nego u celoj 2009.

PDF Štampa El. pošta
petak, 05. jun 2020.

 Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je Srbija u prva četiri meseca 2020. godine ostvarila veći budžetski deficit negu u celoj 2009. godini.

"Deficit je u periodu januar-april 2020. godine već dostigao jednu milijardu evra, a samo u aprilu bio je 570 miliona evra. Za samo četiri meseca ostvarili smo veći budžetski deficit nego u celoj 2009. godini, najtežoj godini svetske ekonomske krize", navodi se u saopštenju SSP.

Naglasili su da se zemlja zadužila dve milijarde evra "kako bi zapušila rupe", a u aprilu smanjila investicije za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu umesto, kako su ocenili, da se bori protiv ekonomske krize i povećeva investicije koje "pozitivno utiču na privredu i zapošljavanje".

"Celo leto će nas zamajavati izborima i formiranjem nove Vlade, a jesen ćemo dočekati u dubokoj recesiji, praznih džepova, bez radnih mesta i para u budžetu. Tada će nam saopštiti da je jedini način da se izborimo sa krizom smanjenje plata i penzija, jer to je jedino što znaju", dodala je SSP.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner