Хроника

ССП: СНС покушава да пребаци одговорност за заустављање европског пута Србије на представнике институција ЕУ - оптужујући их за „мржњу према српском народу“

Штампа
субота, 05. децембар 2020.

"Странка слободе и правде оштро осуђује покушај режима да одговорност за заустављање европског пута Србије пребаци на представнике институција Европске уније, оптужујући их за мржњу према српском народу. Тврдња да европосланица Виола фон Крамон заступа фашистичку идеологију спровођену у Европи тридесетих и четрдесетих година прошлог века представља најстрашнији напад на једног европског представника идентичан нападима у време власти Милошевића и Шешеља", наводи се у саопштењу ССП.

- Одговорност за заустављање европског пута Србије сноси искључиво Српска напредна странка, која је наследила демократску државу са статусом кандидата, а довела је до статуса "хибридног режима" без опозиције у парламенту, узурпираних институција са јасним оценама европских званичника да у држави не постоји владавина права, слобода медија и слобода избора - јасно наглашавају из Странке слободе и правде у саопштењу и подвлаче:

- Да је другачије, посланици Европског парламента не би изборе у Србији оцењивали као "спрдњу", а власт признала да је решење политичке кризе могуће само преговорима власти и опозиције уз посредовање Европског парламента. Европска унија није застава којом се огрнете зарад доласка на власт. Она је сет вредности слободе, правде, солидарности и демократије без којих је немогућ успешан завршетак европских интеграција као јединог сигурног пута Србије и Западног Балкана ка мирном и добром животу - порука је Странке слободе и правде.

(директно.рс)

Видети још: Петар Петковић: Изјава Фон Крамон досад незабележени испад у европском парламентаризму 

Виола фон Крамон: Европска унија неће отворити нова поглавља у преговорима о чланству са Србијом због погоршања стања демократије у Србији, насилног одговора на мирне протесте и избора са озбиљним проблемима

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]