Хроника

ССП: ММФ изношењем неистинитих оцена о стању српске економије постао саучесник у уништавању Србије

Штампа
среда, 22. мај 2019.

 Странка слободе и правде (ССП) оценила је данас да Међународни монетарни фонд (ММФ) изношењем неистинитих оцена о стању српске економије постаје саучесник у уништавању Србије и упитала шефа Мисије ММФ Јана Кејса Мартејна које су то кључне реформе у Србији спроведене.

Пошто у Србији за седам година није започета ниједна системска реформа која би унапредила квалитет живота грађана, питамо шефа Мисије ММФ Јана Кејса Мартејна које смо то кључне реформе спровели, само мало закаснили, како је он то јуче изјавио, наводи се у саопштењу ССП.

Странка пита „да ли је реформа када се кинеским, америчким и руским извођачима без тендера дају уговори вредни преко пет милијарди евра за градњу инфраструктуре?

“ Да ли је реформа када буквално поклањамо природна богатства попут државне земље у ПКБ или руде бакра, сребра и злата у РТБ Бор, да би након годину дана откупљивали ту исту земљу за ауто-пут или куповали злато на светској берзи, наводи се у саопштењу ССП.

У низу питања шефу Мисије ММФ је и „да ли је кључна реформа то што је ЕПС нестручним руковођењем доведен на границу ликвидности или то што имамо спољнотрговински дефицит највећи у историји?“

Једно од питања је и да ли је последица тих реформи преполовљен раст БДП у првом кварталу, пад индустријске производње за 1,9 одсто и повећање јавног дуга за 400 милиона евра од почетка године?

„Изношењем неистинитих оцена о стању српске економије, како је то годинама радио Џејмс Руф, а наставио Мартјен, ММФ дефинитивно постаје саучесник у уништавању Србије“, оценила је у саопштењу Странка слободе и правде.

(Фонет)

Видети још: ММФ: Србија договорени програм спроводи према плану, већина кључних реформских циљева је реализована, мада у неким случајевима уз кашњење

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]