Početna strana > Hronika > SSP: Ko je i zašto državnim avionom putovao u tursko letovalište Antaliju 5. i 12. avgusta ove godine?
Hronika

SSP: Ko je i zašto državnim avionom putovao u tursko letovalište Antaliju 5. i 12. avgusta ove godine?

PDF Štampa El. pošta
sreda, 14. avgust 2019.

Stranka slobode i pravde zahteva od nadležnih državnih organa da saopšte ko je i zašto avionom u vlasništvu države Srbije putovao u tursko letovalište Antaliju, 5. i 12. avgusta ove godine.

Podsetimo da je Vlada Republike Srbije svoju flotu obogatila prošle godine kupovinom još jednog aviona, pored dva postojeća. Ta kupovina proglašena je za državnu tajnu, tako da građani nikada nisu saznali koliko je avion plaćen ni zašto je kupljen od brazilske kompanije, inače suvlasnika konzorcijuma koji je kupio beogradsku farmaceutsku kompaniju “Galenika”.

Ukoliko su već detalji nabavke letelica za Avio-službu Vlade “državna tajna”, nikakva tajna ne sme da bude ko i zašto je jednim od državnih aviona putovao u poznato tursko letovalište.

U prilogu:

Foto prikaz leta aviona registarskih oznaka YU-BNA i izvod iz registra Direktorata civilnog vazduhoplovstva gde se vidi da je taj avion registrovan na Avio-službu Vlade Republike Srbije.

(SSP)