Хроника

СРС: Зауставити политику самоубилачког разбијања Србије и сместа одустати од кандидатуре за улазак у ЕУ

Штампа
четвртак, 25. август 2011.

Београд - СРС сматра да Србија треба одмах да прекине процес кандидовања за улазак у Европску унију, изјавио је члан Централне отаџбинске управе те странке Иван Нинић.

Нинић је на конференцији за новинаре рекао да би на тај начин била заустављена "самоубилачка политика разбијања српске државе".

"Брисел и Вашингтон отимају Србији Косово и Метохију, а немачка канцеларка Ангела Меркел је приликом посете Београду пренела поруку да улазак у ЕУ није могућ без претходног одрицања Србије од Косова и Метохије", каже Нинић.

СРС, према његовим речима, осуђује изјаву функционера ДС Драгољуба Мићуновића да би Србија требало да покрене међународне преговоре о статусу севера Косова, јер то, сматра Нинић, показује да се власт залаже за поделу јужне покрајине и фактичко признање Косова.

СРС, како је додао, позива Владу Србије и да хитно обустави текуће преговоре са мисијом ММФ, јер су штетни за монетарну и фискалну политику Србије.

"Тим преговорима се угрожава финансијска сувереност и аутомија Србије и они воде ка томе да Србија постане протекторат Вашингтона", рекао је Нинић.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]