Početna strana > Hronika > SRS: Zaustaviti politiku samoubilačkog razbijanja Srbije i smesta odustati od kandidature za ulazak u EU
Hronika

SRS: Zaustaviti politiku samoubilačkog razbijanja Srbije i smesta odustati od kandidature za ulazak u EU

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 25. avgust 2011.

Beograd - SRS smatra da Srbija treba odmah da prekine proces kandidovanja za ulazak u Evropsku uniju, izjavio je član Centralne otadžbinske uprave te stranke Ivan Ninić.

Ninić je na konferenciji za novinare rekao da bi na taj način bila zaustavljena "samoubilačka politika razbijanja srpske države".

"Brisel i Vašington otimaju Srbiji Kosovo i Metohiju, a nemačka kancelarka Angela Merkel je prilikom posete Beogradu prenela poruku da ulazak u EU nije moguć bez prethodnog odricanja Srbije od Kosova i Metohije", kaže Ninić.

SRS, prema njegovim rečima, osuđuje izjavu funkcionera DS Dragoljuba Mićunovića da bi Srbija trebalo da pokrene međunarodne pregovore o statusu severa Kosova, jer to, smatra Ninić, pokazuje da se vlast zalaže za podelu južne pokrajine i faktičko priznanje Kosova.

SRS, kako je dodao, poziva Vladu Srbije i da hitno obustavi tekuće pregovore sa misijom MMF, jer su štetni za monetarnu i fiskalnu politiku Srbije.

"Tim pregovorima se ugrožava finansijska suverenost i automija Srbije i oni vode ka tome da Srbija postane protektorat Vašingtona", rekao je Ninić.

(Tanjug)