Хроника

„Српска листа“: Поздрављамо споразум о енергетици који су данас у Бриселу постигли представници Београда и Приштине. Нова компанија „Електросевер“ ће у својим рукама имати енергетски систем на северу, уз гаранције ЕУ

Штампа
уторак, 21. јун 2022.

 Српска листа поздравила је данашњи споразум о енергетици који су постигли представници Србије и Косова и оценила да ће тај договор спречити отимање српских енергетских система и да се њиме отвара пут за разговоре о Заједници српских општина.

„Овај споразум доказ је да је дијалог једини начин за решавање отворених питања а не примена насиља, и њиме се спречава могућност бруталног упада у Валач, отимања наших енергетских система и угрожавање снабдевања наших грађана, институција и привредних субјеката у овом времену великих изазова и криза“, наводи се у саопштењу.

Српска листа тврди да грађани српске националности нису бежали од својих обавеза, али да су захтевали да се то ради у складу са договором, односно да се плаћа Електросеверу, компанији која је ћерка фирма ЕПС-а.

"Данашњим договором се онемогућава ретроактивна наплата. Са друге стране, нова компанија Електросевер ће у својим рукама имати енергетски систем на северу уз гаранције Европске уније. Желимо да нагласимо да ће сви радници Електрокосмета на северу бити радно ангажовани, као и да се планира запошљавање нових радника у новој компанији, а тиме и опстанак и останак на овим просторима", додала је Српска листа.

(Бета-Н1)

Видети још: Мирослав Лајчак: Београд и Приштина усвојили мапу пута за примену енергетских споразума

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]