Početna strana > Hronika > Srđan Škoro: Dok sam bio u PSG, Saša Janković nikada nije pomenuo bilo šta o zahtevima stranih ambasadora i Vučićevom srcu
Hronika

Srđan Škoro: Dok sam bio u PSG, Saša Janković nikada nije pomenuo bilo šta o zahtevima stranih ambasadora i Vučićevom srcu

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 16. septembar 2021.

Nikada ni u jednoj prilici dok sam bio u PSG i jedan od njegovih najbližih saradnika, Saša Janković nije pomenuo bilo šta o zahtevima stranih ambasadora, stanju Vučićevog srca, a još manje o bilo kakvim razgovorima sa Šapićem”, kaže za Danas Srđan Škoro, novinar i bivši član PSG.

Napominje da ono što je Janković, pred više svedoka spominjao je da se Dragan Đilas sastaje redovno na jednoj novobeogradskoj pumpi sa Andrejem Vučićem.

”To mu nije smetalo, da pošto sam istupio kao i mnogi drugi iz PSG, da sa Đilasom zajedno izađe na beogradske izbore”, napominje Škoro.

Prema njegovim rečima interesantno je da Saša Janković izlazi sa ovom pričom u trenutku kad je Angela Merkel pružila bezrezervnu podršku Vučiću i Rio Tintu.

“Vučićevim biračima je itekako dobro legla kao neka vrsta obloge, priča o tome da ga stranci ne vole i da hoće da ga eliminišu. Posebno u kontekstu pregovora sa opozicijom uz međunarodno posredovanje za fer i slobodne izbore”, objašnjava sagovornik Danasa.

Ističe i da ako se svemu tome doda da se prethodni podkast bavio ženskim orgazmom, onda je valjda Jankovićev kardio pristup Vučićevom srcu logičan nastavak.

Gostujući u podkastu Snaga uma, Saša Janković je govorio o „svemu što je naučio o ljudskoj prirodi tokom bavljenja politikom“ i podigao veliku prašinu ovim gostovanjem. Između ostalog, Janković je rekao da je trpeo jedan vid pritisaka sa raznih strana da se približi Vučiću, kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto.

(Danas)