Početna strana > Hronika > SPS isključio članove iz Inđije zbog učešća na protestima ispred zgrade parlamenta u Beogradu; Antić: Nema tolerancije za socijaliste koji krše zajedničku politiku sa SNS
Hronika

SPS isključio članove iz Inđije zbog učešća na protestima ispred zgrade parlamenta u Beogradu; Antić: Nema tolerancije za socijaliste koji krše zajedničku politiku sa SNS

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 13. jul 2020.

Statutarna komisija vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije zbog povrede stranačke discipline, odnosno zbog učešća na protestima ispred zgrade parlamenta u Beogradu.

U saopštenju SPS se navodi da su isključeni Milorad Savić i Miroslav Višnjić jer su naneli štetu ugledu SPS objavljivanjem "neprimerenih sadržaja na društvenoj mreži Fejsbuk sa učešća na nasilničkim, anarhističkim protestima i pozivanjem na iste na društvenim mrežama".

"Njihovo ponašanje i delovanje je okarakterisano kao neodgovorno i neozbiljno, naročito u trenutku kada se Srbija bori sa virusom Covid-19 i kada Vlada i stručni medicinski štab svakodnevno upućuju apele građanima Srbije, jer masovno okupljanje može samo da doprinese širenju epidemije", dodaje se.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je u nedelju da će svako ko je povezan sa tom strankom, a podržava ili učestvuje u demonstracijama koje su se dešavale proteklih večeri snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS, jer se "nasiljem nanosi šteta Srbiji".

Antić: Nema tolerancije za socijaliste koji krše zajedničku politiku sa SNS

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je da socijalisti u svojim redovima neće tolerisati nikoga ko se suprotstavlja politici Vlade Srbije, koju SPS zajednički sprovodi sa Srpskom naprednom strankom.

"Svako ko je na bilo koji način stao na stranu rušilačkih demonstracija u Beogradu, momentalno je isključen iz SPS, ili razrešen državne funkcije na kojoj je, zahvaljujući SPS, kao što je predsednik Ivica Dačić jasno rekao i upozorio pre par dana", naveo je Antić u pisanoj izjavi.

On je rekao da se tim odlukama demonstrira privrženost politici koju SPS, zajedno sa SNS, sprovodi već godinama i u čemu ima podršku građana.

"I članstvo i rukovodstvo SPS jedinstveno je oko politike koju sprovodimo, za šta smo dobili potvrdu i na prethodnim parlamentarnim i lokalnim izborima. Zato nećemo da tolerišemo bilo kakvo odstupanje od te politike, bez obzira da li je reč o članovima ili o potpredsedniku partije", rekao je Antić.

(Beta)