Хроника

СПЦ: Митрополит дабробосански Хризостом позитиван на коронавирус, налази се на лечењу у КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ у Београду

Штампа
петак, 04. децембар 2020.

Митрополит дабробосански Хризостом Јевић, који тренутно председава Синодом Српске православне цркве (СПЦ), примљен је у Ковид болницу због позитивног резултата тестирања на коронавирус.

“Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом, мјестобљуститељ патријарашког трона, примљен је 4. децембра 2020. године у вечерњим часовима у Клиничко-болнички центар „Др Драгиша Мишовић“ у Београду због позитивног резултата тестирања на вирус Ковид-19”, наводи се у саопштењу СПЦ.

Митрополит дабробосански Христом Јевић после смрти патријарха Иринеја, као најстарији владика, руководи Синодом Српске православне цркве до избора новог поглавара СПЦ.

Одлуком Светог Архијерејског Сабора СПЦ, Хризостом је 24. маја 2017. године изабран је за митрополита дабробосанског.

Током недавних турбуленција на Православном богословском факултету, кад се на Синоду разматрао отказ професорима те образовне установе, Хризостом био међу епископима који су се протвили отпуштању наставног кадра са ПБФ.

Подсетимо, Патријарх Иринеј преминуо је од последица болести изазване коронавирусом. Он се од 4. новембра лечио на ВМЦ (Војномедицинској академији на Карабурми). Иако се најпре чинило да патријархово стање иде ка излечењу, њему је у последња два дана нагло позлило: у последњим сатима борбе са болешћу био је прикључен на респиратор.

(Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]